2009-10-12

Äntligen måndag!

Allting händer på måndagar numera. Förra veckan började Arkitekturmuseets nya ledning att vackla (fortsättning följer, enligt uppgift) och idag dimper nästa arkitekturbomb (i Stockholm) ner:

DET BLIR INGEN TILLBYGGNAD AV STADSBIBLIOTEKET VID ODENPLAN!!!

Hyfsat insatt källa: kulturborgarrådet Sjöstedt.

Sådärja. Nu skall bara Slusseneländet, Skogskyrkogårdstävlingen, Årstafältet och omdaningen av Gullmarsplan lösa sig lika bra. Det ljusnar för stackars Stockholm!

---

UPPDATERING: Vi var naturligtvis först, men nu har även DN och SvD vaknat.
UPPDATERING 2: Och till slut: Arkitektur är också med i leken. Grattis gubbar!

2 kommentarer:

 1. Ljusnar?
  Snarare mörknar oerhört fort.

  Vi som inte vill fortsätta leva på stenåldern och i samma bakåtsträvande anda som präglat den här stan i alltför många årtionden tycker att det är en präktig skandal att det aldrig blir några spännande byggen.

  Alltid ska knökkonservativa bakåtsträvare sabotera. Och det är väl inte en omöjlig gissning att det ofta rör sig om äldre dessutom, som ändå kommer dö av inom en inte alltför avlägsen framtid. Att de inte låter oss unga få utveckla staden som vi själva ska leva i betydligt längre är rent ut sagt galenskap.

  Det bästa i era ögon hade väl varit att vi inte haft någon skatteskrapa, inte haft globen, inte haft hötorgshusen, inte haft kulturhuset, inte haft stadshuset, inte ens haft Asplunds bibliotek.

  Kanske är all byggnation utanför Gamla stan av ondo? Och om inte, varför är nybyggen i just denna tid just av ondo?

  Att förändra och bygga nytt sägs ju sabotera ju den beryktade skylinen i stan. Sen att det för alla oss andra är fullkomligt självklart att förändring snarare är positivt är ju en annan sak. Glöm inte bort att det vi tar för givet och älskar med Stockholm idag alltid har varit planerade nybyggen en gång i tiden.

  SvaraRadera
 2. Precis.
  Vi skall bygga Stockholm med kvalitet och långsiktighet. Därför skall vi inte bygga till stadsbiblioteket enligt det "vinnande" förslaget i tävlingen. Det är ett totalt bakåtsträvande förslag, både estetiskt, strukturellt och ekonomiskt. Nu kan allting bli mycket bättre!

  SvaraRadera